22 april Kungsbackaloppet

Så var det då dags!

Halvmara i Kungsbacka med start på Stora torget. Solen sken så jag sprang i korta, svarta byxor, den gröna V&M- tröjan som matchar skidglasögonen och gul väst, så klart. Innan loppet blev vi intervjuade av Norra Hallands tidning och journalisten fotade också bilden.

Banan gick i två varv vilket jag tyckte var skönt, då hade jag koll på var vi var och under andra varvet kunde jag ”räkna ner” km för km. När vi startade andra varvet, var de snabbaste redan i mål. Men även vi uppmärksammades av ledningen som ropade ut när vi sprang förbi podiet. Vi gjorde fem stopp med vatten och bananbit. Till och från var det tungt, men så släpper det. Mot slutet höll jag nästan på att tappa det helt. Kroppen kändes som den stannade så här krävdes både push och pepp från Anette. Det behövdes för att komma in på en nästan fem minuter snabbare tid än på göteborgsvarvet.

Vi sprang i mål  med min hand på Anettes arm så vi kunde ha full fart trots att mina ben var darriga.

Några i vårt tempo bröt så vi var rätt ensamma sista varvet men fick pepp av både cyklisten som avslutade loppet och alla funktionärer som peppade oss i mål.   

Vi fick varsin fin medalj med stadsvapen och jag fick  blommor.

Bild på oss när vi springer Anette i gul tröja med ”guide” på och svarta långa byxor.       

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *