5 maj Långpass på löpband

Idag var det dags för 6 x 5 km: Långpass på bandet

På gymmets löpband kan jag ställa in ett pass på 5 km. Då går bandet ner till gånghastighet i 2 min och sedan stannar det. När jag kört med min Apple Watch, så har bandet stannat när klockan visat ungefär 4,3 km. Jag får därför lite andra snittvärden.

Nu körde jag 5 km, gick i två minuter och startade sedan om den cykeln sex gånger så jag kom upp i 30 km. Eftersom blodtrycket varit högt rekommenderade Jonatan att jag höll mig i pulszon 2. Vilket är ungefär 125-135 slag per minut. Ställde in bandet på 8 km/h men fick sänka då pulsen gick upp. Sprang jag i 7-7,5 km/h höll sig pulsen runt 130 slag per minut.
I snitt höll jag ett tempo strax över 8.30 men metoden funkade bra för mig.
Trots det för mig långa passet, var jag helt återställd på kvällen och ingen värk på natten heller.

Åt enbart bananbitar under passet och och behövde bara ta en paus. Efter pausen ökade jag farten lite mer till 8 km/h men då gick pulsen upp till 172 slag per minut så då sänkte jag farten igen. Min vänstra axel gör helt hopplöst ont och till slut är det svårt att hålla fokus. Men jag ville absolut inte ge upp. Jag rörde lite på armen under tiden och det gjorde att det kändes bättre.

Jag har kollat med Maratonfarmor och hon använder betydligt mer medicinering för sin ansträngningsastma jämfört med mig.

Jag vill kolla upp min medicinering med läkaren igen. Men det kan ju ta lång tid innan jag får en tid.

Idag ,lördag var vi på Botaniska för en syntolkad promenad.

Foto: Anette, min guide, som också är syntolk, och syntolkade på Botaniska idag.(lördag) Här ser hon upp i ett träd fullt av körsbärsblommor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *