22 februari Löpning i Kungsbacka


Idag tog jag mig till Kungsbacka för att prova på en av Anettes löparslingor. Vi bestände oss för att testa drygt 13 km utan att gå.

Redan vid 6 km var jag trött eller rättare sagt uttråkad. Här har jag min största utmaning. Att behålla mitt mentala fokus. Att inte sjunka ner i tung andning, tunga ben och få ont i knät. Men det var fint att springa på nya vägar, även om det är svårt att planera vägen mentalt. Men det är ju så vid lopp så det är bra träning. Det var omväxlande underlag med mest asfalt, men också grus. Så glad för att  vi tog oss runt och klarade dagens mål. Lyxigt med pepp och jag är mycket nöjd med dagen.

På kvällen var det dags för Jonatan att prata om hur vi når våra mål. Det blev en timmes prat i gruppen. Fler kände igen sig när jag beskrev dagens löpning.  En idé är att försöka tänka på annat. Hur steget är, lyssna på omgivningen etc och flytta fokus till något annat.
Det är bra att  bli starkare för att bli snabbare och uthålligare. Men gruppen skrattade gott när  jag beskrev min leda, redan vid 6 km, när Jonatan säger: Så bra att du valt långdistanslopp! 🙂

Nu har jag anmält mig till Mjörnmilen och ska springa med Viktor som jobbar med ett projekt för att öka motionen för personer. Vi ska provspringa i Skatås före mötet med projektgruppen!

Foto: här sitter jag på Anettes  trappa, trött men nöjd

Denise sitter på en trätrappa och ser trött och lycklig ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *