28 april Jag testar vidare

Målet för idag var att testa hur det funkar för mig att t ex köra 14 min jogg och 1 min gång. Det är så min förebild Maratonfarmor kör, och vi är lika i ålder och har båda ansträngningsastma. Hon är den första som beskriver hur det känns när  kroppen bara saktar ner. Som det var i Kungsbacka. Jag tänkte också att jag skulle testa mina gelépåsar under dagens pass.
Jag startade på hastighet 7,7  Min klocka visade dock närmare 9 i tempo, ibland över. Jag testade längre steg/ökad fart och då minskade det till ca 8,40.

Tyvärr fungerade inte gelén så jag fick ta en paus vid 8 km. Efter det fortsatte jag i tänkt rytm. Prövade att ta lite gelé i omgångar men det fungerade inte. Testade gång på gång att springa i högre hastighet men fick för ont i magen.  Det slutade med att jag gick på bandet och då hade jag varit igång i 4 tim.

Irriterande nog hade jag helst viljat köra ett pass nästa dag igen men nu får jag avvakta. Jonatan menar att ”rytmen” är nog mer mentalt men då får det vara så!

Fick tips om löparkalkylatorn på jogg.se där jag kan få svar på hur jag ska översätta tid till tempo.

Fotot är från ett seminarium om synrehabilitering som Forum Vision, jag sitter med i styrelsen, arrangerade  den 27 april. 

      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *